يکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰

اطمینان دولت آمریکا به ایران

در پی اعلام شرایط بنی صدر برای تحویل گروگانها از سوی دانشجویان به دولت ، خبرگزاری های غربی گزارش دادند دولت آمریکا به ایران اطمینان داده است که طبق خواست رئیس جمهوری آن کشور از این پس از هرگونه تبلیغی درباره گروگانها تا تعیین تکلیف مطلق آنان توسط مجلس شورای ملی خودداری خواهد کرد .
کد خبر : ۱۰۳۰۰۳
به گزارش صراط،رخدادهای ۱۴ فروردین ۱۳۵۹ باز خوانی می شود:

چکیده

خبرگزاری های خارجی گزارش دادند در یک سوء قصد به جان طارق عزیز معاون نخست وزیر عراق و یار نزدیک صدام چند تن جراحات کمی برداشته و ضارب نیز که دولت عراق مدعی شده است ایرانی است توسط محافظان طارق عزیز کشته شد .
حجت الاسلام شیخ حسین کرمانی نماینده امام در غرب کشور که برای بررسی مسائل و اوضاع و احوال این مناطق به ارومیه سفرکرده بود به دعوت قاسملو به مهاباد رفت و با سران کرد مذاکراتی انجام داد .
فرمانداری تهران اسامی ۱۸ تن از کسانی را که در رای گیری توانسته اند اکثریت مطلق را برای راهیابی به مجلس به دست آورند اعلام کرد .
آیت الله مهدوی کنی عضو شورای انقلاب و سرپرست وزارت کشور اعلام کرد انتخابات برخی از شهرهای کردنشین که دستور توقف انتخابات در آنها صادر شده بود رسمیت ندارد .

ترور نافرجام طارق عزیز بهانه ای در دست صدام

خبرگزاری های خارجی گزارش دادند در یک سوء قصد به جان طارق عزیز معاون نخست وزیر عراق و یار نزدیک صدام چند تن جراحات کمی برداشته و ضارب نیز که دولت عراق مدعی شده است ایرانی است توسط محافظان طارق عزیز کشته شد . آسوشیتد پرس و رویترز به نقل از مقامات رسمی عراق اظهار داشتند سعیرنورعلی که ایرانی الاصل می باشد تلاش داشت با پرتاب نارنجک طارق عزیز معاون رئیس جمهور عراق را ترور کند اما موفق به این کار نشد .

صدام که برای دیدار طارق عزیز به نزد وی رفته بود با حمله به ایران اظهار داشت : ما از تروریسم وحشتی نداریم ، دولت سوسیالیست عراق بیش از هر کشور دیگر در خاورمیانه مورد تهدید آیت الله خمینی برای صدور انقلاب قرار دارد .صدام همچنین با حضور در محل سوء قصد اظهار داشت : خون ریخته شده در این مکان بدون قصاص نخواهد ماند!(۱)
بررسی اظهارات قاسملو و انطباق آن با خواسته های وی و عزالدین حسینی در سال ۵۸ نشان از این واقعیت دارد که گروه های مسلح به دنبال جدایی کردستان از ایران بودند چرا که آنان در سال ۵۸ به صورت مداوم خواستار خروج سپاه از منطقه شده بودند و امروز نیز خواهان خروج ارتش از مناطق درگیری هستند . سوال اساسی اینجا است اگر به خواسته قاسملو عمل می شد و ارتش از منطقه خارج می شد و همچنین به کردستان نیز خودمختاری داده می شد چه تضمینی وجود داشت با حمله سراسری عراق به ایران که شهریور ماه سال ۵۹ صورت گرفت قاسملو و عزالدین حسینی همگام با ملت ایران در مقابل تجاوز عراق ایستادگی کنند ؟ و یا همگام با دولت بعثی صدام بقیه نقاط کشور را نیز مورد هجوم قرار ندهند ؟

نماینده امام و سران کرد مذاکرات را ثمربخش خواندند

حجت الاسلام شیخ حسین کرمانی نماینده امام در غرب کشور که برای بررسی مسائل و اوضاع و احوال این مناطق به ارومیه سفرکرده بود به دعوت قاسملو به مهاباد رفت و با سران کرد مذاکراتی انجام داد . وی در مصاحبه ای اظهار داشت : در این مذاکرات به حدی حسن تفاهم از سوی طرفین وجود داشت که این امیدواری وجود دارد که در ظرف چند روز آینده مشکلات منطقه کردستان برای همیشه حل شود .

از سوی دیگر قاسملو نیز در پایان مذاکرات اظهار داشت : نماینده امام خوشبختانه در مسائل کردستان بصیرت کامل دارد و استنباطی که از اوضاع کرده است ما را امیدوارتر ساخته است که حرفهای ما دقیقا آنطوری که ما میخواهیم در محضر امام ، شورای انقلاب و نزد رئیس جمهور منعکس خواهد شد .وی ادامه داد : در این مذاکرات درباره دو مسئله اساسی گفت و گو شد یکی متوقف ساختن درگیری ها و دوم طرح مشکل اساسی کردستان و تامین حقوق مردم این منطقه که ما می گوئیم خودمختاری است ! وی در مورد پایان درگیری ها نیز گفت : دلیلی برای درگیری وجود ندارد فقط کافی است ارتش از منطقه خارج شود !!(۲)

گروگان های آمریکایی تحویل دولت می شوند

در پی اعلام شرایط بنی صدر برای تحویل گروگانها از سوی دانشجویان به دولت صبح امروز خبرگزاری های غربی گزارش دادند دولت آمریکا به ایران اطمینان داده است که طبق خواست رئیس جمهوری آن کشور از این پس از هرگونه تبلیغی درباره گروگانها تا تعیین تکلیف مطلق آنان توسط مجلس شورای ملی که قرار است در اواسط ماه آوریل تشکیل شود خودداری خواهد کرد .

دولت آمریکا تاکید کرده است : این اقدام به شرطی صورت خواهد گرفت که بنی صدر به قول خود عمل کند و گروگانها را تحت نظارت و مراقبت دولت ایران قرار دهد . از سوی دیگر مهندس عزت الله سحابی عضو شورای انقلاب در گفت و گویی اظهار داشت که گروگانها روز شنبه تحویل دولت خواهند شد . (۳)

نتایج قطعی انتخابات تهران اعلام شد / ۱۸ نفر در دور اول به مجلس راه یافتند

فرمانداری تهران اسامی ۱۸ تن از کسانی را که در رای گیری توانسته اند اکثریت مطلق را برای راهیابی به مجلس به دست آورند اعلام کرد . اسامی اعلام شده از سوی فرمانداری تهران عبارت است از : فخرالدین حجازی ، حسن حبیبی ، مهدی بازرگان ، علی اکبر معین فر ، آیت الله خامنه ای ، آیت الله محمد جوادباهنر، سید حسن آیت ، هادی غفاری ، علی گلزاده غفوری ، سید محمد موسوی خوئینی ها ، محمد علی رجایی ، علی اکبر ناطق نوری ، آیت الله هاشمی رفسنجانی ، ابراهیم یزدی ، اعظم طالقانی ، مصطفی چمران ، عزت الله سحابی و محمد جواد حجتی کرمانی (۴)

در یک سوء قصد به جان طارق عزیز معاون نخست وزیر عراق و یار نزدیک صدام چند تن جراحات کمی برداشته و ضارب نیز که دولت عراق مدعی شده است ایرانی است توسط محافظان طارق عزیز کشته شد . آسوشیتد پرس و رویترز به نقل از مقامات رسمی عراق اظهار داشتند سعیرنورعلی که ایرانی الاصل می باشد تلاش داشت با پرتاب نارنجک طارق عزیز معاون رئیس جمهور عراق را ترور کند اما موفق به این کار نشد .
تصفیه جدید در شهربانی انجام می شود

آیت الله مهدوی کنی عضو شورای انقلاب و سرپرست وزارت کشور اعلام کرد انتخابات برخی از شهرهای کردنشین که دستور توقف انتخابات در آنها صادر شده بود رسمیت ندارد . وی در مورد تاریخ برگزاری انتخابات مجدد در این شهرها اظهار نظری نکرد ولی بر اساس آئین نامه انتخاباتی در این گونه موارد مجددا در اولین فرصت مناسب انتخابات برگزار خواهد شد.آیت الله مهدوی کنی همچنین از تغییرات جدید در شهربانی خبر داد . (۵)

پی نوشت :

۱- کیهان ، ۱۴ فروردین ۱۳۵۹ ، صفحه ۱۱

۲- قاسملو در این مصاحبه می گوید ارتش باید از مناطق درگیری خارج شود ، بررسی این اظهارات و انطباق آن با خواسته های قاسملو و عزالدین حسینی در سال ۵۸ نشان از این واقعیت دارد که گروه های مسلح به دنبال جدایی کردستان از ایران بودند چرا که آنان در سال ۵۸ به صورت مداوم خواستار خروج سپاه از منطقه شده بودند و امروز نیز خواهان خروج ارتش از مناطق درگیری هستند . سوال اساسی اینجا است اگر به خواسته قاسملو عمل می شد و ارتش از منطقه خارج می شد و همچنین به کردستان نیز خودمختاری داده می شد چه تضمینی وجود داشت با حمله سراسری عراق به ایران که شهریور ماه سال ۵۹ صورت گرفت قاسملو و عزالدین حسینی همگام با ملت ایران در مقابل تجاوز عراق ایستادگی کنند ؟ و یا همگام با دولت بعثی صدام بقیه نقاط کشور را نیز مورد هجوم قرار ندهند ؟ مگر جز این بود که با سقوط صدام و انتشار اسناد محرمانه مشخص شد وی در طول درگیری های کردستان از گروه های مسلح حمایت می کرد؟

۳- کیهان ، ۱۴ فروردین ۱۳۵۹ ، صفحه ۳

۴- کیهان ، ۱۴ فروردین ۱۳۵۹ ، صفحه ۱

۵- کیهان ، ۱۴ فروردین ۱۳۵۹ ، صفحه
منبع: فارس