شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۴

توقف توزیع مرغ منجمد

رییس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، توقف توزیع مرغ منجمد در سراسر کشور را خواستار شد و گفت: این خواسته را روز گذشته در جلسه ای با حضور وزیر جهاد کشاورزی مطرح کردیم.
کد خبر : ۱۰۲۷۶۵

به گزارش صراط،حسین مقدم نیا با اشاره به این که، فشار تقاضای مصرف مرغ مربوط به پیش از ایام عید بوده است، افزود: هم اکنون بازار روال عادی خود را دارد و مرغ گرم به صورت فراوان و گسترده در سراسر کشور توزیع شده و دیگر نیازی به مرغ منجمد برای پاسخ به نیاز بازار نیست.
وی گفت که در ایام عید تقاضای خرید مرغ به ویژه در استان های پر مسافر زیاد بود، اما با این وجود گزارشی مبنی بر کمبود مرغ اعلام نشده است.
مقدم نیا با اشاره به نامگذاری امسال با نام ˈسال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادیˈ افزود: با حمایت از تولید کننده و در اختیار قرار دادن ابزار تولید به آنان می توان افق های جدیدی را به روی کشور در این سال باز کرد.
وی با بیان این که، بتازگی 100 میلیون قطعه جوجه ریزی در کشور انجام شده است، گفت: با توجه به این وضعیت، بزودی مرغ های جدید وارد بازار می شود.
به گفته وی، در حال حاضر مرغ زنده در محل مرغداری هر کیلوگرم 3300 تومان به فروش می رسد و این قیمت به این معنا است که مرغ در حال عرضه زیر قیمت بازار است.
رییس اتحادیه سراسری مرغداران کشور در پاسخ به این پرسش که با توجه به فروش هر کیلوگرم مرغ در محل مرغداری به قیمت 3300 تومان، چرا این محصول در بازار حدود 5500 تومان فروخته می شود، گفت: افزایش قیمت این محصول مربوط به هزینه های حمل و نقل، کشتار و توزیع است، هر چند که با این وجود مرغداران در حال ضرر دادن هستند.
مقدم نیا به پیشنهاد دیگر این اتحادیه به مسئولان نیز اشاره ای کرد و گفت: از مسئولان مربوطه خواسته شده است تا ذرت، کنجاله و سویا مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهند که ناچار به خرید آن از بازار آزاد نشویم.
وی افزود: سال قبل با وجود تمام مشکلات حجم پیش بینی شده تولید، یعنی یک میلیون و 800 هزار تن مرغ محقق شد و شاهد این امر نیز عدم تغییر چندان قیمت مرغ بود.
نرخ کف و سقف مرغ مشخص شود
از نظر رییس اتحادیه سراسری مرغداران کشور، نرخ مرغ به نسبت افزایش بسیاری از اقلام مورد نیاز مردم چندان بالا نبوده است و این حالی است که مردم در ایام عید بیش از سایر اقلام مصرف می کنند.
وی با بیان این که، در فرایند مصرف مرغ باید تمام زنجیره تولید تا مصرف را در نظر گرفت، گفت: مرغداران با نرخ های کنونی در حال ضرر دادن هستند و دولت می تواند با پاسخ سریع به درخواست تشکل ها و تولید کنندگان به آنها انگیزه بیشتری دهد.
این فعال بخش خصوصی افزود: چندین ماه است که درباره ضرورت های جدی تعیین قیمت کف و سقف مرغ بحث های کارشناسی می کنیم و در صورتی که این مهم انجام شود، مرغداران می توانند تصویری برای آینده فعالیت خود داشته باشند.
مقدم نیا افزود: نرخ آزاد ذرت و سویا در بنادر به ترتیب 700 و 1200 تا 1400 تومان است که این وضعیت در افزایش نرخ هزینه های تولید مرغ تاثیر بسیاری دارد که توزیع نهاده ارزان از سوی دولت کمک بسیاری به تولید کننده می کند.

منبع: ایرنا