به گزارش صراط،علی نیکزاد اظهار داشت: باید تمام بندگان محروم از موهبت مسکن مهر استفاده کنند چرا که مقام معظم رهبری نیز در فرمایش عیدانه خود تاکید داشتند که احداث و واگذاری هزاران واحد مسکن در جهت رفاه و آسایش مردم از کارهای ماندگار و خدمات بینظیر است.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً این ساخت و سازها طلیعه دهه پیشرفت و عدالت بوده و ما در کنار ساخت مسکن شهری و روستایی در ساخت بزرگراهها و جادهها نیز توانستهایم به شرایط آرمانی دست پیدا کنیم.
عضو کابینه دولت دهم یادآور شد: به یقین مسکن مهر گفتمان امام و انقلاب بوده و روی این استنادات اعلام میکنیم کار دولت احمدینژاد در حوزه مسکن مهر کار انقلابی بوده است.
نیکزاد گفت: بنده در دولتهای قبلی نیز مسئولیت داشتم اما ساخت و سازها سالانه 60 تا 80 هزار واحد مسکن بوده و در این وسعت زمین رایگان و خدمات دیگر واگذار نمیشده است در حالی که در دولت احمدینژاد در مسکن مهر کاری اساسی، انقلابی و انسانی و اسلامی صورت گرفت.
این مسئول به واگذاری زمین به صورت رایگان و تخفیف ویژه در ارائه خدمات نظام مهندسی و شهرداری اشاره کرد و افزود: در این دولت سنت قرضالحسنه احیا شد و 25 میلیون تومان تسهیلات با نرخ 4 درصد ارائه شد.
تولید 4 میلیون مسکن شهری و روستایی در دولت نهم و دهم
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از گفتو گوی خود با خبرنگار فارس در اردبیل از تولید 4 میلیون و 340 هزار واحد مسکن در دولت نهم و دهم خبر داد و بیان داشت: با این میزان ساخت و ساز 17 میلیون ایرانی با بعد خانوار چهار نفر صاحب سرپناه شدهاند.
نیکزاد اقدام دیگر انقلابی دولت را تامین تاسیسات و زیرساختها اعلام کرد و ادامه داد: از این الگو در دنیا سراغ نداریم که مسکن با زمین رایگان، وام و تخفیفات ویژه به مردم ارائه شود.
وی تصریح کرد: با رقم حداقل 8 میلیون تومان افراد مختلف میتوانند صاحب مسکن شوند در حالی که قسط ماهیانه آنها تا 300 هزار تومان است.
وزیر راه و شهرسازی ابراز داشت: اگر مسکن مهر نبود و واگذاری زمین رایگان و پرداخت تسهیلات با نرخ سود پایینتر نبود کمتر کسی میتوانست در این کشور صاحب خانه شود.
نیکزاد مدیریت در این حوزه را نیز مناسب ارزیابی کرد و گفت: چنین حرکتی را در طول تاریخ این کشور سراغ نداریم.
این مسئول با بیان اینکه ما در چند مرحله شامل اسکلت، فنداسیون، سفتکاری، سقف، تسهیلات به متقاضیان پرداخت میکنیم، یادآور شد: پنج مولفه مسکن، زمین، وام، خدمات فنی و مهندسی شهرداری و نظام مهندسی، نیروی انسانی و مصالح در تولید مسکن مهر مدنظر بوده است.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص افزایش قیمت مسکن نیز تاکید کرد: قرار بود با افزایش نیافتن مصالح نرخ واگذاری ثابت بماند اما به دلیل برخی تحریمها و فشارها و گران شدن مصالح ساختمانی یک تغییر قیمت را در مسکن مهر شاهد بودیم.
نیکزاد یادآور شد: بر اساس سرشماری سال 85 در کشور 21 میلیون و 200 هزار واحد مسکن وجود داشت در حالی که در کمتر از پنج سال 16.5 میلیون واحد مسکن به این تعداد افزوده شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد واحدهای مسکونی با تعداد خانوارها برابری میکند و حتی بعد از 60 سال تعداد واحدهای مسکونی از تعداد خانوارها بیشتر شده است به طوری که هم اکنون 21 میلیون و 600 هزار واحد مسکن مهر برای 21 میلیون و 200 خانوار احداث شده است.
یک میلیون و 666 هزار مسکن خالی در کشور وجود دارد
وزیر راه و شهرسازی گفت: در کشورمان یک میلیون و 666 هزار واحد مسکن خالی وجود دارد که 372 هزار واحد آن در تهران است.
نیکزاد عنوان کرد: در تمام دنیا از طریق مالیات این واحدها را کنترل میکنند که ما نیز سعی میکنیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
این مسئول در پایان سخنان خود با بیان اینکه در عرض پنج سال گذشته 5 میلیون و 200 هزار واحد مسکن ساخته شده است، به خبرنگار فارس در اردبیل اذعان داشت: نظارتها دقیق و واگذاریها نیز به موقع انجام میشود به طوری که ما اصول مهندسی را در ساخت و سازها فدای زود تکمیل کردن و زود واگذار کردن نمیکنیم.