چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۵ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۴

آرايش سياسي اصولگرايان درانتخابات

با توجه به شواهد موجود سطح جامعه، بعید به نظر می‌رسد که فضای کنونی جامعه بار دیگر به شعار‌های افراطی پاسخ مثبت دهد، مردم پس از اعتماد به شعار‌های صرف بدون برنامه و عدم کسب نتیجه حداقلی، این بار طبیعی است که از برنامه‌هایی استقبال کنند که از پشتوانه عملی و کارنامه موفقی برخوردار باشد.
کد خبر : ۱۰۲۰۲۹
به گزارش صراط، تا انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم چيزي حدود سه ماه باقي مانده است و جريان‌هاي سياسي تا حدودي آرايش مختص به خود را انتخاب كرده‌اند.

گمانه‌‌زني‌هاي اصولگرايان از مدت‌ها قبل براي چگونگي ورود به انتخابات رياست‌جمهوري آتي آغاز شده است و تشكيل ائتلاف سه گانه اصولگرايان را مي‌توان "اولين مدل آرايش سياسي اصولگرايان" در اين دوره از انتخابات عنوان كرد.

از اين رو در راستاي "بررسي آرايش سياسي اصولگرايان در انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم" يادداشتي را به صورت اختصاصي از " وهاب عزيزي " دبيركل جهادگران ايران اسلامي تهيه شده است.

متن اين يادداشت به شرح زير است:

ائتلاف سه گانه اصولگرایان برنده انتخابات 92

پیش‌بینی در حوزه سیاسی  با توجه به متغیر بودن شاخصه‌ها و  تنوع آن کمی دشوار است ولی با در نظر گرفتن رفتار‌های سیاسی و نوع آرایش و آمادگی گروه‌ها  و چگونگی تعامل آنها با یکدیگر نتیجه انتخابات را می‌توان با درصد خطای کمتری پیش‌بینی کرد.

انتخابات سال 92 در مقایسه با انتخابات‌های گذشته از دو منظر متفاوت است يكي از نظر شکلی يعني  اینکه دو انتخابات رياست‌جمهوري و شورا‌های اسلامی شهر و روستا به صورت هم زمان برگزار مي‌شود و پیش‌بینی می‌شود که در صد مشارکت مردم در انتخابات نسبت به انتخابات دوره‌های پیشین بیشتر باشد.

انتخابات 92  به لحاظ محتوایی نیز با انتخابات‌های گذشته متفاوت است، در انتخابات سال 76 جریان اصلاحات با شعار های جدیدی که در آن مقطع برای مردم بویژه جوان‌ها تازگی داشت، توانست اکثریت آرا را کسب کند.

این جریان در طول دوران مدیریت دچار آسیب‌های متعدد از جمله سهم‌خواهی جریانی و بعضی رفتارهای افراطی شد که به همان نسبت از مسیر اهداف از پیش تعیین شده فاصله گرفت، در نتیجه به شعار های داه شده نتوانست عمل نماید.

شکست جبهه اصلاحات در عمل به برنامه‌ها و از دست دان اعتماد عمومی موجب شد مردم به شعار‌های احمدی نژاد که با شیب تندی نسبت به جریان اصلاحات و متعاقب آن دولت سازندگی مطرح می‌شد، در آن فضا جواب مثبت دهند، ولی دولت احمدی‌نژاد نیز به دلیل عدم ثبات در دیدگاه مدیریتی، نداشتن برنامه، عدم برخورداری از یک پشتوانه سیستمی، نیروی انسانی مجرب و با تجربه، به روز مره‌گی دچار شدن، پرداختن به حواشی و شکست درحوزه‌های عملکردی و در نهایت شکست در حفظ اعتماد مردم شد.

با توجه به مقدمه بالا و دیگر شواهد و قراین موجود سطح جامعه، بعید به نظر می‌رسد که فضای کنونی جامعه بار دیگر به شعار‌های افراطی پاسخ مثبت دهد، مردم پس از اعتماد به شعار‌های صرف بدون برنامه و عدم کسب نتیجه حداقلی، این بار طبیعی است که از برنامه‌هایی استقبال کنند که از پشتوانه عملی و کارنامه موفقی برخوردار باشد.

ائتلاف سه‌گانه اصولگرایان با محوریت قالیباف و حمایت ولایتی و حداد عادل که هم کارنامه عملی و  تجربه شده مدیریت کلان شهر تهران  را به همراه دارد و هم از تجربه  موفق در حوزه‌های دیپلماسی  و قانون‌ گذاری استفاده می‌کند، بدیهی به نظر می‌رسد که در کسب اعتماد عمومی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نسبت به دیگر گروه‌ها و جریان‌های سیاسی جلوتر باشد، بنابراین پیش‌بینی ما این است  که ائتلاف سه گانه اصولگرایان با محوریت قالیباف برنده انتخابات 92 باشد.