شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۲:۲۶

پاپ خواستار گفتگو با مسلمانان شد

رهبر جدید کلیسای کاتولیک خواستار گفتگوی بیشتر با پیروان سایر ادیان به خصوص مسلمانان شده است.
کد خبر : ۱۰۱۷۰۹
به گزارش صراط،به نقل از شفقنا،  پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، در نخستین دیدار عمومی خود با سفیران و رئیسان هیات‌های دیپلماتیک در واتیکان، از لزوم افزایش گفتگو بین مسیحیت و ادیان دیگر به خصوص اسلام سخن گفت و بر ایجاد روابط دوستانه با کشورهایی که دارای روابط دیپلماتیک با واتیکان نیستند تاکید نهاد.

در این نشست، که نمایندگان دیپلماتیک حدود یکصد و هشتاد کشور دارای روابط سیاسی با واتیکان در آن حضور داشتند، پاپ گفت که ماموریت خود را خدمت به صلح و مستمندان می داند و خود را در نقش "سازنده پل" برای ایجاد ارتباط بین مردم و ادیان مختلف می‌بیند.

پاپ یادآور شد که عنوان رسمی او یعنی "پونتیف" در زبان لاتین، به معنی معمار پل است.

پاپ فرانسیس گفت که لازم است کلیسای کاتولیک بکوشد ارتباط میان ادیان مختلف، "به ویژه گفتگو با اسلام" را افزایش دهد و به سوی بی‌دینان هم دست دوستی دراز کند.

رهبر کلیسای کاتولیک در مورد رابطه بین دین‌داری و تلاش برای گسترش صلح، گفت: "در ساختن بنای صلح، دین نقشی مهم دارد زیرا نمی‌توان خدا را به فراموشی سپرد و در همانحال، در صدد ساختن پل ارتباطی بین ملت‌ها برآمد."

وی در عین حال تاکید کرد که "اما رابطه معکوس وجود دارد، یعنی می‌توان ارتباطی واقعی با خدا برقرار کرد و در عین حال، سایر مردم را به فراموشی سپرد و در اینجاست که باید بکوشیم گفتگوی بین ادیان مختلف گسترش یابد و من به خصوص در اینجا، به رابطه با اسلام می‌اندیشم."


رئیس کلیسای کاتولیک از حضور مقامات و رهبران مذهی و سیاسی کشورهای مختلف به خصوص مسلمانان در مراسم رسمی آغاز رهبری او سپاسگزاری کرد و گفت: "مبارزه با فقر مادی و معنوی، ایجاد صلح و ساختن پل ارتباطی بین ملت‌ها همگی نقطه آغازین سفری است که من از همه کشورهایی که نمایندگانشان در اینجا حضور دارند برای همسفری در آن دعوت می‌کنم."

پاپ فرانسیس همچنین گفت که خواستار گسترش ارتباط با کشورهایی است که با واتیکان روابط رسمی ندارند. جمهوری خلق چین از جمله معدود کشورهای جهان است که از حدود شصت سال پیش تا کنون، با واتیکان روابط دیپلماتیک نداشته و برقراری این روابط را به تحقق شرایطی، از جمله قطع ارتباط واتیکان با تایوان مشروط کرده است.

رهبر کلیسای کاتولیک در سخنرانی خود در روز جمعه بر لزوم حفاظت از محیط زیست نیز تاکید نهاد و گفت که به این دلیل نام رسمی خود را از فرانسیس آسیسی، یکی از قدیسان کاتولیک، برگرفته که آن قدیس به صفاتی چون زهد، کمک به مستمندان و عشق به طبیعت شهرت دارد. پاپ‌ها پس از انتخاب به این مقام، نامی برای خود انتخاب می‌کنند و کاردنال خورخه برگوگلیو نیز پس از انتخاب به رهبری کلیسای کاتولیک، نام فرانسیس را برای خود برگزید.

پاپ فرانسیس گفت که امروزه "به جای استفاده از طبیعت برای مقاصد خوب، محیط زیست را حریصانه استثمار می کنیم و به زیان یکدیگر به کار می بندیم."

بر خلاف سنت رایج در واتیکان، پاپ در مراسم معارفه روز جمعه با دیپلمات‌های خارجی به جای زبان فرانسه، به زبان ایتالیایی سخن گفت. به گفته برخی خبرگزاری‌ها، این سنت شکنی می‌تواند نشانه آن باشد که پاپ جدید در سخن گفتن به زبانی غیر از ایتالیایی، لاتین و زبان مادری خود، یعنی اسپانیایی، احساس راحتی نمی‌کند.

روابط کلیسای کاتولیک و مسلمانان در زمان پاپ بندیکت شانزدهم چندان گرم نبود. در سال ٢٠٠٦، اشاره پاپ سابق به اظهارات یکی از امپراتوران روم شرقی در مورد اسلام ناخرسندی مسلمانان را در پی آورد و در سال ٢٠١١، درخواست او از مصر برای حمایت بیشتر از مسیحیان آن کشور، باعث قطع مراودات موسسه اسلامی الازهر با واتیکان شد.

پس از انتخاب پاپ فرانسیس، موسسه الازهر اعلام کرد که آماده از سرگیری گفتگو با واتیکان است.