جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۷

شوی تبلیغاتی یا عبور از خاتمی؟!

مجری و کارشناس صدای آمریکا در برنامه ای یک طرفه، به سید محمد خاتمی حمله کردند و از وی به دلیل آن که قصد سرنگونی نظام را ندارد، انتقاد کردند. مجتبی واحدی در این برنامه گفت: «من از آقای خاتمی می خواهم در منزل بنشیند و کتاب بنویسد.»
کد خبر : ۱۰۰۳۰۴

بخشی از برنامه این هفته "صفحه آخر" در تلویزیون فارسی صدای امریکا (VOA) به "سیدمحمد خاتمی" دوره هشت ساله ریاست جمهوری و مسأله حضور یا عدم حضورش در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده اختصاص داشت.

مجری و کارشناس صدای امریکا که تا پیش از این، همواره از رئیس دولت اصلاحات تعریف و تمجید می کردند، ناگهان تغییر موضع داده، از خاتمی عبور کرده و در این برنامه به وی حمله کردند و اذعان کردند با سیدمحمد خاتمی نمی توان جمهوری اسلامی را سرنگون کرد و با آمدن و نامزدی وی اتفاقی نمی افتد!

"مهدی فلاحتی" مجری صفحه آخر، ابتدا به زندگی نامه خاتمی اشاره کرد و سپس تنها بخشی از مواضع خاتمی را مورد بررسی قرار داد تا نتیجه مورد نظرش را القا کند.

 

مهدی فلاحتی

مهدی فلاحتی

فلاحتی بخشی از نوشته سیدمحمد خاتمی را که پس از استعفایش از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد در سال 71 نوشته بود، خواند: «متأسفانه به دلایل مختلف از جمله رسوبات تعصب و استبدادزدگی و... این ایده ها نتوانست آنطور که باید و شاید مورد بهره برداری قرار گیرد و موجبات گشایش چشمگیر در سرنوشت ما شود؛ ولی این راهی است که باید پیمود و با همه سختی ها باید ادامه داد.»

مجری صدای امریکا با "پرآشوب" خواندن دوره ریاست جمهوری خاتمی، از اختلافات عمیق در میان اصلاح طلبان ساختارشکن پرده برداشت؛ اصلاح طلبانی که بین شرکت و تحریم مرددند و هنوز نمی دانند چه کسی را نامزد کنند تا با استقبال مردم مواجه شوند.

مهدی فلاحتی گفت: «بحث بین اصلاح طلبان و ساختارشکنان یا سرنگونی خواهان، همین است که آیا با شیوه سابق محمد خاتمی می شود تغییری در سرگذشت و سرنوشت ایرانیان به وجود آورد؟!»

وی درباره دو گروه از دوستان سیدمحمد خاتمی گفت: «یک عده از دور و بری های خاتمی، امثال خلخالی و لاجوردی هستند که وی در ختمشان شرکت می کند و پیام تسلیت می دهد[!] و یک عده از اطرافیان خاتمی هم امثال رمضان زاده هستند که آبروی اصلاح طلبان اند.»

مجری صدای امریکا از سکوت خاتمی در سال های ریاستش هم انتقاد کرد و بدون توجه به سخنان خاتمی در آن سال ها، گفت: «سخنانش با بیست سال پیش تفاوتی ندارد؛ انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است... محمد خاتمی هنوز هم از اصلاح نظام با همین آدم های درون نظام سخن می گوید.»

 

محمد خاتمی

 

در ادامه بخشی از یک سخنرانی آقای خاتمی در دوره ریاست جمهوری پخش شد که می گفت: «راه درست، حرکت کردن در درون جمهوری اسلامی است؛ زیرا مطمئن باشید آن سوی جمهوری اسلامی، یک نظام دموکراتیک به معنای واقعی نخواهد بود. گول "رانده شدگان" از انقلاب را که می خواهند برای ما سوغات آزادی و دموکراسی بیاورند، نخورید.»

مهدی فلاحتی تصریح کرد: «محمد خاتمی بارها گفته است که حفظ نظام برایش اصل است؛ یعنی همه اعتراضات او تا جایی است که نظام و ولایت فقیه لطمه نبیند.»

وی در ادامه افزود: «خاتمی دو نکته اساسی را مطرح می کند: اول اینکه تغییر نظام و قانون اساسی را نمی خواهیم و هدف، حفظ همین نظام و همین قانون اساسی است. دوم اینکه مردم ایران دموکراسی غربی را نمی خواهند و اصلا این دموکراسی در ایران ناممکن است.»

مجری صدای امریکا از "مجتبی واحدی" کارشناس برنامه، پرسید: «خاتمی دموکراسی دینی می خواهد و با جدایی دین ازسیاست مخالف است. اصلاح طلبانی که فکر می کنند با جدایی دین از حکومت -می توانند- هم به حکومت برسند و هم حرمت دین را حفظ کنند[!] انصافا از جان خاتمی چه می خواهند؟ آقای واحدی! از جان خاتمی چه می خواهید؟»

"مجتبی واحدی" که مجری صدای امریکا او را با عناوین: "روزنامه نگار" ، "مشاور پیشین مهدی کروبی" ، "سال ها سردبیر آفتاب یزد" معرفی کرد، در جواب گفت: «اگر اصلاح طلب به معنای کسی است که پیشرفت و بهبود اوضاع را بخواهد، می تواند هرکسی باشد؛ اما اگر اصلاح طلب خلاصه شده باشد در وجود آقای خاتمی و مَنشی که امروز ایشان بروز می دهد یا برخی افراد تلاش می کنند او را در این مسیر هل دهند؛ نه! من این نوع اصلاح طلب نیستم.»

 

مجتبی واحدی

 

مجتبی واحدی که از خاتمی خشمگین بود، عصبانیت خود را اینگونه تخلیه کرد: «من از آقای خاتمی می خواهم در منزل بنشیند و کتاب بنویسد و آن اعتباری را حفظ کند که در هشت سال پیدا کردند. واقعیتش این است که آن اعتبار فقط متعلق به آقای خاتمی نیست. آقای خاتمی محصول آن دوره است. برخی طوری صحبت می کنند که انگار آقای خاتمی به وجود آورنده اصلاحات است، نخیر! آقای خاتمی محصول اصلاحات است.»

واحدی که زمانی مشاور آقای کروبی بوده است، یادی هم از وی کرد و گفت: «...اگر آقای کروبی نبود، آقای خاتمی در میانه راه کنار می رفت.»

مشاور سابق آقای کروبی که با مشاوره هایش و دعوت به آشوب، وی را به انزوا هدایت کرد و خود از کشور گریخت، از آن سوی مرزها به دفاع از فتنه و آشوب ادامه می دهد و می گوید: « یک سؤالی که مطرح می شود این است که اگر در سال 88 هم مثل امروز ما انتخابات را تحریم می کردیم جنبش سبز راه نمی افتاد. کسانی که این سؤال را مطرح می کنند، گمان می کنند که با فضاسازی می توانند سؤال را در ذهن مردم رسوخ بدهند و بدون پاسخ بگذارند. جواب این است که در سال 88 جنبشی اتفاق افتاد، چون دو کاندیدا وجود داشت که مردانه ایستادند...»

مجتبی واحدی در ادامه ضمن زیر سؤال بردن زودهنگام سلامت انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، بار دیگر به سیدمحمد خاتمی حمله کرد و شکاف میان اصلاح طلبان را عیان ساخت: «آقای خاتمی نه تنها بعد از تقلب در انتخابات 92 [!] حرفی نخواهد زد، بلکه تا امروز درباره تقلب در انتخابات 88 هم کسی حرفی از ایشان نشنیده است؛ پس هیچ توقعی نداشته باشید که اگر در انتخابات 92 تقلب شود که می شود[!] باز هم جنبشی فراهم شود. کاندیداهای 88 با آقای خاتمی متفاوت هستند. آقای خاتمی ذاتا اهل اعتراض جدی نیست.»

واحدی همچنین گفت: «اگر توانستید سخنی از آقای خاتمی پیدا کنید که حتی گفته باشد در انتخابات 88 تخلف شده، نه تقلب. آن هم در فضایی که خیلی ها چون فکر می کردند تغییری ایجاد می شود، شجاع شده بودند.»

 

خاتمی کروبی موسوی

 

مهدی فلاحتی، مجری برنامه، در دفاع از خاتمی گفت: «قبل از انتخابات مجلس، که بعد ایشان در دماوند رأی داد، خاتمی گفت که شرط شرکت اصلاح طلبان در انتخابات "برگزاری انتخابات آزاد" است. این به معنای این است که انتخابات آزاد نبوده است.»

مجتبی واحدی در پاسخ نشان داد تنها کسانی را قبول دارد که بگویند در انتخابات تقلب شده است؛ آنجا که اظهار داشت: «وقتی ایشان [خاتمی] در انتخابات شرکت کرد؛ یعنی اینکه انتخابات را آزاد می داند.»

 

واحدی

مجتبی واحدی

آخرین پرسش صدای امریکا از واحدی این بود: «کسانی که می خواهند آقای خاتمی در انتخابات شرکت کند، پیش بینی می کنند که رد صلاحیت شود. فرض کنید که رد صلاحیت شود. می گویند اگر رد صلاحیت شود، هزینه ای است که باید پرداخت برای اینکه انکشاف دموکراتیک[!] جنبش بیشتر شود.»

مشاور سابق کروبی در پاسخ تأکید کرد: «می گویند اگر خاتمی و عبدالله نوری رد صلاحیت شوند برای نظام هزینه دارد؛ من نمی فهمم آیا هزینه رد صلاحیت خاتمی از زندانی کردن موسوی و کروبی بیشتر است؟ امروز موسوی و کروبی را زندانی [حصر خانگی] کرده اند.»

مجتبی واحدی ضمن آنکه به شیوه همیشگی اش بدون ارائه دلیلی، سلامت انتخاباتی را که هنوز برگزارنشده انکار کرد، به روشنی ابراز داشت که تنها در صورتی انتخابات را سالم ارزیابی می کند که یک اصلاح طلب در آن پیروز شود: «اگر خاتمی تأیید صلاحیت شود، در انتخابات تقلب می شود تا رأی نیاورد. در این صورت دیگر نمی توانند بگویند تقلب شده است؛ چون مردم می گویند بیخود کردید که در انتخابات شرکت کردید، شما می دانستید؛ یعنی دیگر تقلب در انتخابات تهییج انتخاباتی به همراه نخواهد داشت.»

 

میرحسین موسوی و خاتمی

 

گفتنی است همین گزاره درباره انتخابات قبلی هم صادق است و مردم به سران فتنه گوشزد می کنند که اگر شیوه برگزاری انتخابات را قبول نداشتید، بیخود کردید که در آن نامزد شدید! چرا آقای واحدی این سؤال را برای انتخابات 88 مطرح نمی کند؟ مگر آقایان موسوی و کروبی در همین نظام و به همین شیوه برگزیده نشدند؟ پس چرا در انتخابی که بازنده شدند ادعای تقلب کردند؟ اگر شیوه رأی گیری و مجری و ناظر را قبول نداشتید، چرا نامزد شدید؟

اینکه چرا افرادی مانند مجتبی واحدی، که تا دیروز مدافع رئیس جمهور سابق بوده اند، ناگهان تغییر موضع می دهند و به آقای خاتمی حمله می کنند، مسأله ای است که جای تأمل دارد.

آیا این حمله واقعی است و هدفش عبور دوباره از خاتمی است، یا اینکه می خواهند مقدمات مظلوم نمایی و تأیید صلاحیت وی را فراهم کنند؟ و یا شاید اختلاف عمیق اصلاح طلبان را نمایش می دهد که نمی دانند در انتخابات شرکت کنند یا بار دیگر از حربه تحریم استفاده نمایند؟

برخی ناظران بر این عقیده اند که رسانه هایی مثل صدای امریکا با روایت های گزینشی از عملکرد آقای خاتمی، به صورت ایذایی به وی حمله می کنند تا مقدمات تأیید صلاحیت ایشان از سوی شورای نگهبان فراهم گردد!

منبع: جام نیوز